Ljubljana turistom vse bolj privlačna

V prvi polovici leta so v slovenski prestolnici zabeležili kar 522.007 nočitev, kar je tri odstotke več kot v enakem obdobju lani, občutno pa se je poečalo tudi število vodenih ogledov.

Letos je Ljubljano obiskalo precej več turistov kot lani – obiskovalci so namreč v juliju opravili 130.585 nočitev, s čimer je sicer letos vremensko izjemno neprivlačen mesec dosegel raven lanskega julija oziroma celo prinesel za 0,2 odstotka več nočitev.

V Turizmu Ljubljana so julija našteli še 48.219 obiskovalcev, za dobrih 27 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, med njimi je 5085 domačih in 43.134 tujih. Povečalo se je tudi število vodenih ogledov – v juliju so izvedli 117 naročenih vodstev,torej okrog 10 odstotkov več kot lani v istem obdobju.

V tem obdobju so v naši prestolnici največ nočitev opravili Italijani, sporočajo iz statističnega urada, ki so našteli 26.385 nočitev, kar 16,7 odstotka več kot lani. Sledijo Nemci, Srbi, Britanci, Hrvati, Američani, Francozi, Avstrijci, Rusi, deseterico pa zaključuje kategorija drugih azijskih držav.

lj1

Uroš Kotnik

Foto: paradiseintheworld.com

Leave a Reply