Ljubljančan prišel po milijone

Po več kot mesecu dni se je v ponedeljek popoldan javil srečnež, ki je 29. junija v domžalskem nakupovalnem centru zadel sedmico. Dobitna kombinacija mu je prinesla 3,5 milijona evrov. Rok po katerem se izteče možnost za dvig dobitka je 67 dni, tako da bi v tem primeru skrajni datum za dvig dobitka bil 4. september. Imetnik srečke z izžrebanimi številkami se mora v predpisanem časovnem obdobju oglasiti na mestu, kjer je kupil loto listič. Istovetnost mora izkazati z osebnim dokumentom, obvezno pa mora s seboj imeti še izžreban listič (račun), ki je edini verodostojen dokaz za izplačilo dobitka. Po tem, ko je POP TV pred dnevi poročal, da se srečnež po več kot mesecu dni še ni javil, bo sedaj ta zajeten kup denarja vendarle našel svojega lastnika.

Loterija Slovenije tedaj, ko dobitnik prevzame znesek, takoj odvede 15-odstotkov vrednosti izžrebane vsote občini, kjer ima izžrebanec prijavljeno stalno bivališče. Tako so sedaj od skupnih 3.486.281,64 evrov dobitniku nakazali 2.963.339,39 evra, medtem ko je občina iz katere prihaja skladno z Zakonom o davkih na dobitke pri klasičnih igrah na srečo prejela na svoj račun dobrega pol milijona evrov, natančneje 522.942 evrov.

Ob podatku, da je bil listič, ki je prinesel bogato nagrado, izžreban v domžalskem nakupovalnem centru so na Loteriji Slovenije sedaj razkrili še, da se je dobitnik, ki prihaja iz Ljubljane, na tem mestu oglasil in prevzel nagrado. MOL-u so tako nakazali 15-odstotkov celotnega zneska.
Novopečeni milijonar se bo vsekakor razveselil tudi novice, da mu skladno z zakonom dobitka ni treba prijaviti v napoved za odmero dohodnine, tako mu bo ostal ves nakazan znesek.

loto
Slovenija ima novega milijonarja. (foto: Loterija Slovenije)

Eric Kristian Šipek

Leave a Reply