Ljubljanska kavarna ljubiteljev mačk

Na Prulah so odprli prvo mačjo kavarno pri nas, Cat Caffe Ljubljana, kjer bodo gostje ob kavi lahko uživali v družbi petih mačk različnih pasem.

“Zavedamo se, da je v mestu težko najeti stanovanja, kjer dovolijo živali, ter stroškov in odgovornosti, ki nastanejo s hišnimi ljubljenčki, zato je naša kavarna kot nalašč za vse ljubitelje mačk in tiste, ki jih boste še vzljubili,” pravi Tina Piskač Sedej, ki je prvi tovrstni projekt v Sloveniji realizirala skupaj z Robertom Sankovičem.

Lokal lahko sprejme 25 gostov in je povsem prilagojen mačjim potrebam. Zamisel se jima je utrnila po obisku podobnega lokala na Dunaju, največji izziv pa je bila ureditev prostora, saj je živila namreč bilo treba ločiti od prostora, v katerem so mačke, in v skladu s higienskim pravilnikom zagotoviti, da te ne pridejo v stik s hrano.

Od gostov seveda pričakujeta vedenje v skladu z “mačjim bontonom”, saj so pri njih mačke glavne. “Ob vstopu v kavarno si morajo obiskovalci najprej razkužiti roke, da se tako ohranja higiena, v samem prostoru pa se morajo držati pravil vljudnega obnašanja v mačji družbi: mačk se ne sme hraniti, saj je človeška hrana zanje neprimerna, ne sme se jih vleči za rep, ušesa ali dlako, med spanjem se jih ne moti. Njihovi občudovalci mačk tudi ne smejo sami jemati v naročje, ampak izbiro crkljanja prepustijo mačji gospodi. Fotografiranje mačk je zaželeno, vendar brez bliskavice, prepovedano je tudi povzročanje hrupa,” še sporočajo iz ljubljanskega Cat Caffeja.

Mačke so sicer vajene rokovanja, božanja in človeškega stika na sploh, vendar pa je kljub temu nadvse zaželeno spoštovanje hišnega reda, saj je izredno pomemben predvsem za zagotavljanje varnosti.

macka

Uroš Kotnik
Foto: Cat Caffe Ljubljana

Leave a Reply