Ljubljanska univerza dobila 9001. doktorja znanosti

Rektor Univerze v Ljubljani Stanislav Pejovnik je s ponosom oznanil, da je pod okriljem njihove izobraževalne institucije bil podeljen že 9001. naziv doktor znanosti.

Da je ljubljanska univerza ena izmed boljših tako v evropskem kot tudi v svetovnem merilu, smo se s poročilom britanskega podjetja Quacquarelli Symonds lahko prepričali na lastne oči, pri čemer gre tudi tokrat za poseben dosežek.

Na ljubljanski univerzi so podelili že 9001. naziv doktor znanosti. (fotografija je simbolična; foto: mytutor.lt)
Na ljubljanski univerzi so podelili že 9001. naziv doktor znanosti. (fotografija je simbolična; foto: mytutor.lt)

Vodstvo Univerze v Ljubljani je namreč sporočilo, da so dobili že 9001. doktorja znanosti in pri tem poudarilo, da so ponosni prav na vse, zato jim želijo še veliko raziskovalnega duha in znanstvenih izzivov, veselijo pa se tudi njihovih prihodnjih uspehov.

“Vsaka promocija doktorjev znanosti je dokaz o uspehu, je dogodek, na katerega so ponosni vsi, doktorandi, njihove družine in še posebej njihova alma mater Univerza v Ljubljani,” so nadalje sporočili javnosti.

9000. jubilej je zaokrožila doktorandka s Fakultete za farmacijo Romana Rošic, prvi doktorat znanosti pa je ob ustanovitvi ljubljanske univerze leta 1919 s področja kemije pridobila Ana Mayer Kansky, in sicer s področja kemije.

Uroš Kotnik

Leave a Reply