Ljutomerski Panorganic prejel posebno nagrado za inovativnost

Inštitut za nutricionistiko je minuli konec tedna predstavil najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v preteklem letu. Posebno nagrado za inovativnost pri ponudbi lokalnih živil je prejelo podjetje KMG Panorganic za linijo predpakiranih svežih solat in zelišč Živa.

Inštitut je nagrade podelil že tretje leto. Osnovni namen tega nekomercialnega projekta je spodbujati slovenske proizvajalce živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo. Na ta način želijo potrošnikom zagotoviti pestrejši izbor kakovostnih živil z več vidikov: ugodnejša prehranska sestava in prijaznost potrošniku ter okolju. Temu je bilo prilagojeno tudi ocenjevanje živil. V prvi vrsti so upoštevali prehransko sestavo živil, saj s projektom želijo spodbuditi ponudbo živil, ki so še posebej koristna za zdravje.

Na razpis je prispelo 47 predlogov. Med njimi so bila izbrana najboljša živila v posameznih kategorijah. Nagrade so prejeli Spar Slovenija za ječmenov hlebček, Ljubljanske mlekarne za EGO Quark, podjetje Avokado za linijo izdelkov »I like tofu«, Žito za pirino vlečeno testo, Mlekarna Planika Kobarid za EKO jogurt s konopljinim oljem in podjetje Nutrisslim za žita za zajtrk BIO body cleanse muesli. Posebno nagrado za inovativnost pri ponudbi lokalnih živil je prejelo podjetje KMG Panorganic za linijo predpakiranih svežih solat in zelišč Živa.

Inštitut je proizvajalcem nagrajenih živil omogočil uporabo posebnega znaka za označevanje in oglaševanje nagrajenih živil.

Linija Živa: solata in zelišča (KMG Panorganic) – Posebna nagrada za inovativnost pri ponudbi lokalnih živil

Živa je linija predpakiranih svežih solat in zelišč, pridelanih v Sloveniji. Potrošnikom se tekom celotnega leta prodajajo rastoče v lončkih, kar omogoča ohranjanje svežine živila do trenutka, ko se odločimo za uporabo. Linija vključuje več različnih vrst solat, ki ustvarjajo pisan krožnik pristnih in svežih okusov. V ponudbi so tudi različna zelišča, nepogrešljiva sestavina moderne kuhinje.

Sonja Kolarič

Leave a Reply