Lončice, ki jih doma preprosto morate imeti

Lončnice so v domovih vedno dobrodošle. V prostore vnesejo življenje in svežino, hkrati pa zmanjšujejo število prašnih delcev in toksinov v zraku, odpravljajo utrujenost, stres, glavobol, kašelj in izsušitev grla ter kože. Preberite, katere ločnice so najmanj zahtevne in trdožive ter zato v domovih nepogrešljive.

 

dragon plant

Zmajevka

Zmajevka je izredno nezahtevna rastlina, ki ne potrebuje vsakodnevnega zalivanja ali zahtevnejše nege. Če boste kupili zmajevko, ki prihaja s Havajev, je to vrsto celo priporočljivo zalivati poredko, saj v nasprotnem primeru dobi rjave ali rumene madeže na listih. Je pa to lončnica, ki s košato krošnjo in zelenimi listi odlično popestri atmosfero.

 

 

 

 

okzumagf

Fikus

Veliki in mesnati listi fikusa zelo dobro čistijo zrak v prostorih, hkrati pa ne potrebuje zahtevne nege ali pogostega zalivanja. Preprosto s prstom otipamo zemljo in takrat, ko je ta popolnoma suha, rastlino zalijemo.

 

 

 

 

 

 

peace_lilies

 

Spatifil

V ugodnih pogojih, kjer ima dovolj svetlobe, spatifil požene lepe, bele cvetove, zato je ta lončnica še posebej privlačna. Je pa sicer strupena, zato naj ne bo v bližini živali ali radovednih otrok.

 

 

 

 

 

 

5081a7a937cf5.preview-620

Taščin jezik

Taščin jezik je lončnica, ki ima zelo lepe, ostre, dolge in pokončne liste. Je izjemno nezahtevna, saj ne potrebuje veliko svetlobe, prav tako pa preživi, če je ne zalivamo redno. Je primerna za tiste z malo časa ali manjšim občutkom za rastline, bo pa prav vse razveseljevala s svojim lepim videzom.

 

 

 

 

Lučka Bajs
Foto: flowercouncil.co.uk, tampabaycollectibles.us, darinselby.1hwy.com, festusflowerandgiftshoppe.com, plantsarethestrangestpeople.blogspot.com

Leave a Reply