Mala Gaja se vrača v domovino

Deklica s cerebralno paralizo je po edinem izhodu, zahtevni operaciji v ameriškem St. Louisu, septembra uspešno naredila prve korake, zdaj pa se zadovoljna skupaj z družino že vrača domov.

Kovčki spakirani, princeski že nekaj časa lepo spita, zdaj je čas da greva pa še midva, saj nas jutri čaka dolga pot domov. Komaj čakamo, da pridemo nazaj v naš ljubi domek!” so Gajini starši sporočili na facebook profilu Za Gajine korake.

Mala Gaja se po uspešno prestani operaciji in vadbi s pomočjo steze za usmerjanje hoje ter plezalne steze skupaj starši vrača domov. (foto: facebook.com)
Mala Gaja se po uspešno prestani operaciji in vadbi s pomočjo steze za usmerjanje hoje ter plezalne steze skupaj starši vrača domov. (foto: facebook.com)

Spomnimo, Gajo, dveletno deklico s cerebralno paralizo, ki ji v Sloveniji niso mogli več pomagati, so operirali konec avgusta v bolnišnici v ameriškem St. Louisu, kjer je poseg na hrbtenjači je po besedah njenega zdravnika potekal brez zapletov. Dan po operaciji je Gaja že jedla kruh in pila sok, sebi in drugim pa je čas krajšala s petjem in spraševala, kdaj bo lahko šla na igrišče.

Septembra je mala borka naredila že prve korake, pri čemer je na facebook profilu zaokrožil video, kako Gaja pridno vadi na stezi za usmerjanje hoje, po napovedih zdravnikov pa naj bi v enem letu že normalno hodila in tekla.

Sredstva za drago operacijo “čez veliko lužo”, brez katere Gaji najverjetneje ne bi nikoli uspelo, so zbirali dobrotniki iz vse Slovenije.

Uroš Kotnik

Leave a Reply