Mala Gaja že naredila prve korake

Deklica Gaja, ki trpi za cerebralno paralizo, je konec avgusta v St. Louisu uspešno prestala operacijo hrbtenjače in se že uči hoditi s pomočjo steze za usmerjanje hoje ter tricikla.

Spomnimo, dveletna deklica zaradi posledic cerebralne paralize ni bila zmožna hoditi, zaradi česar je nujno potrebovala operacijo, ki pa je pri nas ni bilo moč izpeljati. Sredstva za poseg čez “veliko lužo” je zato več kot uspešno z različnimi dejavnostmi zbirala vsa Slovenija, ki je na koncu tudi zbrala več kot 54.000 evrov.

Mala Gaja s pomočjo dobrih Slovencev po operaciji že uspešno okreva v bolnišnici v ameriškem St. Louisu. (foto: 24ur.com)
Mala Gaja s pomočjo dobrih Slovencev po operaciji že uspešno okreva v bolnišnici v ameriškem St. Louisu. (foto: 24ur.com)

Gaja je po učinkovitem okrevanju že naredila prve korake in napreduje iz dneva v dan. “Po nekaj dnevih joka zaradi bolečin, strahu in malo tudi zaradi izkoriščanja, ker sva ji vse prinesla, je spoznala, da se lahko premika brez bolečin,” za Svet na kanalu A z veseljem ob uspehu razložita njena starša.

Malčica se v sklopu rehabilitacije dnevno uči hoditi na stezi za usmerjanje hoje in vadi na triciklu. Po napovedih zdravnikov bo v enem letu že lahko normalno hodila in tekla.

Držimo pesti!

Uroš Kotnik

Leave a Reply