Mali Rene skorajda nikoli več ne bi hodil, zdaj gre na Kredarico

Prav gotovo ni Slovenca, ki ne bi poznal zgodbe o malem Reneju, kateremu so hoteli amputirati nogico, a mu jo na koncu uspešno rešili z zbranim denarjem za operacijo onstran velike luže. Konec tedna se bo skupaj s starši povzpel na Kredarico.

Rene je danes star štiri leta in fizično ni nič manj aktiven kot njegovi vrstniki, a zgodba bi lahko bila bistveno drugačna.

Malček se je namreč rodil z deformacijo noge in domača zdravniška stroka je predlagala amputacijo prizadete noge, češ da zdravljenje ni izvedljivo. Njegova mama Amela Talić pa nikoli ni nehala verjeti in je vztrajala tako dolgo, dokler skupaj z dobrimi Slovenci ni uspela zbrati dovolj denarja, da je dečka odpeljala na zdravljenje v tujino, kjer so Reneju uspešno pomagali.

“Približuje se dan D (20.8.2016), dan Renejevega vzpona na Kredarico in vsi se ga že neizmerno veselimo, še posebej naš Rene, ki komaj čaka, da vidi, kje živi Heidi, da sreča vse ovčke in kozoroge ter dobi sladoled za nagrado v koči na Kredarici,” je na svojem Facebook profilu zapisala Talićeva.

Namen vzpona je sicer osveščanje o fibularni hemimelli in spodbujanje ljudi k zdravemu življenjskemu slogu, z ‘Renejevimi koraki za prijatelje’ pa obenem želijo pomagati dvema otrokoma, Jakobu in Miši, ki se z zdravljenjem še spopadata.

Če imate čas, voljo in motivacijo se lahko Reneju na poti na Kredarico pridružite tudi vi; startalo se bo iz Krme. Ob 8.30 se bodo zbrali na zadnjem parkirišču pri koči in se odpravili proti Kredarici.

jksanje

Uroš Kotnik
Foto: facebook.com, summitpost.org

Leave a Reply