Manager leta je direktor gumarskega podjetja

Združenje Manager je razkrilo letošnjega dobitnika naziva managerja leta 2013. To je postal direktor Savatecha Igor Hafnar, ki si je pohvalo prislužil predvsem na podlagi odličnih poslovnih rezultatov in v svet utirajočega imena podjetja.

Upravni odbor Združenja Manager je managerja leta prepoznal predvsem zaradi odličnih poslovnih rezultatov, ki jih beleži družba Savatech, zaradi dobrih medsebojnih odnosov z zaposlenimi, zaradi hitro izboljšujoče dodane vrednosti in zaradi vse bolj mednarodno uveljavljenega imena podjetja na svetovnem tržišču.

manager
Manager leta je direktor Savatecha, podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo gumenotehničnih izdelkov in pnevmatik.

Prvi operativec podjetja je upravni odbor prepričal na podlagi omenjenih dejavnikov ter realne ambicije, da bo podjetje Savatach do leta 2020 v izbranih tržnih nišah med prvimi tremi proizvajalci v Evropi.

Najpomembnejši vidik poslovanja kažejo številke, ki redkokdaj lažejo. Ko je pred petimi leti Hafnar prevzel krmilo podjetja, je takrat zaposlevalo 846 zaposlenih. Finančna kriza poslovanja podjetja ni močno prizadela, le za malo se je zmanjšal dobiček. Ta se je že leta 2009 početveril, v lanskem letu pa je čisti dobiček znašal dobrih 7 milijonov evrov oziroma kar 23-krat več kot leta 2008. Samo v treh letih so čisti prihodki od prodaje, leta 2012 iz 73 milijonov narastli na 111 milijonov evrov.

Priznanje je nagrajenec prejel na včerajšnjem Managerskem kongresu v Portorožu in uradno nasledil lanskega zmagovalca Vojmirja Urlepa, predsednika uprave Leka.

Matjaž Kljajić

 

Leave a Reply