Maraton pozitivne psihologije

Po 4 letih uspešnih ciklov predavanj pozitivne psihologije z več kot 3.500 udeleženci v Cankarjevem domu, so se organizatorke Blanka Tacer, Nastja Mulej in Urška Černigoj odločile za organizacijo maratona pozitivne psihologije. Maraton bo dobesedno maraton, saj bodo predavanja potekala od jutra do polnoči v soboto, 24. septembra 2016.

Vsak od nas je prišel na svet, da odteče svoj maraton življenja. Le da v tem maratonu ne obstaja en sam zmagovalec. Zmaga lahko vsak. Ker vsak v resnici tekmuje edino sam s sabo. Nihče drug ne more teči namesto nas. Tu ni pomemben tempo in tudi tras, med katerimi lahko izbiramo, je skoraj neskončno mnogo. Pomembno je le, da najdemo smisel v poti in vztrajamo tudi takrat, ko bi se najraje ustavili in obupali. Maraton pozitivne psihologije je kot nekakšen celodnevni kondicijski trening na tej poti. Njegov cilj je, da nam preda praktično psihološko znanje, ki nam bo prav v takšnih, težkih trenutkih lahko v pomoč. Pa tudi znanje, s katerim bomo celoten maraton življenja uspešno tekli bolj kvalitetno in lahkotno.

Na Maratonu pozitivne psihologije bodo sodelovali raziskovalci svetlih plati človekove osebnosti: Leonida in Albert Mrgole, Ranko Rajović, Robert Kržišnik in Marjeta Novak, Petra Greiner, Aleksander Zadel, Nina Wabra Jakič, Miriam Akhtar, Darko Đurič, Sonja Klopčič in Katarina Kompan Erzar.

Več informacij o programu poiščite na spletni strani.

Maraton pozitivne psihologije

Pozitivna psihologija raziskuje človekove vire in moči. Odkriva, kako človek razvija ustvarjalnost, pogum, zanos, upanje, pozitivna čustva in prepričanja, optimizem … Njeno glavno strokovno vprašanje je, kako prispevati h kakovosti posameznikovega življenja. Uspešni ne postanemo s popravljanjem svojih napak, temveč z odkrivanjem in razvijanjem svojih možnosti.

Leave a Reply