Mariborska start up ekipa na odličnem 2. mestu

Med petimi finalisti, inovativnimi ”health tech” evropskimi start-upi, se je ekipa mariborskega podjetja ADORA MED zavihtela na odlično drugo mesto uglednega tekmovanja Zimmer Biomet Connected Health Innovation Award 2016, ki je prek kratim potekalo v Švici. Ekipa razvija interaktivni pregledovalnik medicinskih slik ADORA Asistant™, ki kirurgom med operacijo znotraj sterilnega polja s pomočjo ročnih kretenj prikazuje podatke o pacientu. Kot del nagrade bo vodilno globalno podjetje za medicinske pripomočke na področju mišično-skeletnega zdravstva, sistem ADORA Asistant™, pilotno postavilo v svojih treh partnerskih bolnišnicah v Švici, Italiji in na Finskem.

adora_podelitev_foto-2

”To je za nas izjemno pomembna referenca in neprecenljiva priložnost za pridobivanje povratnih informacij s trga ter pospešitev mednarodnega preboja,” so ob odlični uvrstitvi povedali člani ekipe ADORA MED, ki so pred kratkim ravno zaključili dolgotrajen in zelo zahteven postopek certificiranja. V ekipi še dodajajo, da na tej lovoriki ne bodo zaspali, saj že nadaljujejo s postavitvijo sistema ADORA v bolnišnicah na Portugalskem.

V tekmovanju dva startupa iz Slovenije
Na prvo izdajo tekmovanja European Connected Health Innovation Award, ki ga je letos zagnala davnega leta 1927 ustanovljena korporacija Zimmer Biomet, ki danes posluje v več kot 25 državah in svoje izdelke trži v več 100 državah, je prispelo več kot 30 prijav, v 6 kategorijah, iz 14 evropskih držav. Tekmovanja sta se udeležila dva slovenska ”health tech” start-upa, in sicer odlično drugourvščena ekipa ADORA MED in ljubljanska Kinestica s produkti za rehabitacijo na domu.

Od študentskega uspeha do ugledne investicije in CESA 2016 finala
Leta 2014 ustanovljeno podjetje ADORA-MED razvija interaktivni medicinski sistem ADORA Assistant™, ki kirurgom med operacijo znotraj sterilnega polja s pomočjo preprostih kretenj omogoča pregledovanje in upravljanje medicinskih slik. Leta 2013 so še kot študentska ekipa dosegli 2. mesto na svetovnem finalu tekmovanja Microsoft Imagine Cup, jeseni 2014 pa prejeli investicijo SK75 Slovenskega podjetniškega sklada.

 

Leave a Reply