Mariborski študentje bodo tudi letos dobrodelni

Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo že tradicionalno organizirala zbiranje najnujnejših materialnih dobrin, ki jih bodo podarili pomoči potrebnim – brezdomcem.

Zbiranje sredstev bo potekalo na treh lokacija, in sicer 7. in 8. marca v nakupovalnem središču Europark, 14. in 15. marca v Planetu Tuš Maribor ter 21. in 22. marca v Mercator centru Tabor II. Dobrine lahko daruje kdorkoli, študentje pa bodo na lokacijah postavili tudi stojnice, kjer bodo zbirali podarjeno in nagovarjali mimoidoče k pomoči.

HomelessBrezdomci najpogosteje potrebujejo suho in nepokvarljivo hrano, higienske pripomočke in topla oblačila, ki jih bodo grela ter mnoge obvarovala pred najhujšim. Študentje želijo z akcijo tudi opozoriti na problematiko brezdomstva in zavetišč za brezdomce, ki pogosto ne zmorejo pomagati vsem, ki so se znašli v težavah.

Vsi, ki želijo pomagati, lahko potrebščine kadarkoli prinesejo tudi na sedež Študentske organizacije Univerze v Mariboru, vse dobrine pa bodo sicer predali zavetišču in sprejemališču za brezdomce Maribor.

Lučka Bajs
Foto: vcroatiaweek.com

Leave a Reply