Maska za lase s kokosovim oljem

Kozarček kokosovega olja ima pri nas dokaj visoko ceno, vendar ima to olje mnogo dobrih lastnosti, zaradi katerih je nakup vreden svojega denarja. S kokosovim oljem lahko počnemo marsikaj – lahko si na primer izdelamo masko za lase.

Foto: coconutoil.com
Foto: coconutoil.com

Kokosovo olje izdatno navlaži in nahrani lase in lasišče, s čimer pomaga obnoviti poškodovane lase in odpraviti prhljaj. Prav tako spodbuja rast las in jim da sijaj.

Olje postavite nekam na toplo, da se zmehča. Kozarček lahko odnesete s sabo pod prho, ki bo odprla tudi pore vaših las, da se bo olje lažje vpilo vanje in bo učinek še večji. Po celotni dolžini las nanesite stopljeno olje (če imate mastne lase, se izogibajte lasišču) in lase pokrijte s kapo za prhanje, brisačo ali kar plastično vrečko. Tudi to bo okrepilo učinke olja. Pustite, da olje deluje vsaj 30 minut, lahko tudi dlje, saj gre za naravno masko, ki ne more poškodovati las.

Da bi se izognili mastnim lasem, eno jajce zmešajte z vodo in s to mešanico sperite olje. Jajce bo olje dodobra odstranilo z las in lasišča. Uporabite šampon kot običajno. Jajcu pa se lahko tudi izognete, in sicer s tem, šampon na lase nanesete večkrat – trikrat ali štirikrat.

Uživajte v čudovitih laseh! Masko uporabljajte največ enkrat mesečno, saj ni potrebe po pogostejši uporabi.

Martina Drobne

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply