Maske za lase brez življenja

Da bodo lasje ostali lepi in zdravi moramo zanje redno skrbeti in jim občasno privoščiti masko iz naravnih sestavin. Te jih naredijo lepe, gladke in mehke, hkrati pa upočasnijo sivenje.

Masko za lase pripravite iz pol skodelice kislega mleka, žličke limoninega soka ter grama mletega popra. Nanesite jo na lase in po pol ure sperite. Maska bo lasem povrnila naravni sijaj, obnovila barvo ter hkrati upočasnila sivenje las. Masko si privoščite večkrat na teden.

Za lase brez leska si privoščite masko iz olivnega olja ter rumenjaka. En ali dva rumenjaka, odvisno od dolžine las, zmešajte z olivnim oljem, ki ga odmerite po želji. Mešanici dodajte par kapljic limoninega soka, ki bo omogočil lažje izpiranje maske in posebej olja. Masko nanesite na neoprane lase in jo pustite delovati 30 minut in nato dobro sperite. Za dolgoročni rezultat si takšen tretma privoščite enkrat tedensko.

Izvrstni preparati za nego las so olja, še posebej jojobino in arganovo olje. Eno od olj nanesite na lase, pustite delovati 30 minut in za tem dobro sperite. Postopek ponovite enkrat na teden in lasje vam bodo hvaležni.

1Lučka Bajs
Foto: polishedandprimed.com

Leave a Reply