Matej Golovec uspešno končal dobrodelno triatlonsko akcijo

Slovenski ekstremni športnik Matej Markovič je s tekom čez Golovec sklenil dobrodelno triatlonsko akcijo Srce Sloveniji 2015.

Triatlonsko akcijo je začel v ponedeljek v portoroški Luciji, od koder je preplaval 30 kilometrov vse do Debelega rtiča, nato je v dveh dneh in pol prekolesaril 900-kilometrski krog okoli Slovenije in včeraj akcijo uspešno zaključil še z 250-kilometrskim tekom iz Ljubljane. Tekaška trasa je simbolično nosila obliko srca.

Na začetku tekaške etape maratona se mu je v četrtek na 20-kilometrski poti do Škofje Loke pridružil tudi častni pokrovitelj akcije predsednik republike Borut Pahor, poleg spremljevalne ekipe pa ga je del poti spodbujala tudi Ana Lukner, ustanoviteljica fundacije Anine zvezdice.

Markovič bo namreč vsa zbrana sredstva namenil prav Anini zvezdici, ki bo denar porabila za nakup šolskih potrebščin socialno ogroženim otrokom, katerih starši zaradi finančne stiske stroškov šolanja enostavno ne zmorejo pokriti sami.

Lani, ko je akcijo Srce Sloveniji Markovič izvedel prvič, je zbral in Anini zvezdici namenil 25.000 evrov, letošnji izkupiček pa bo znan v začetku oktobra.

mm2015

Uroš Kotnik
Foto: siol.net

Leave a Reply