Matevž Lenarčič, najboljši pilot sveta, prihaja domov

Matevž Lenarčič bo v petek, 28. junija priletel na domača tla. V Portorožu se zanj organizira sprejem in tiskovna konferenca.

Kot je znano, so Matevža Lenarčiča, slovenskega letalca, pretekli teden razglasili za svetovnega pilota leta. Lenarčič si je nagrado prislužil z letalskim podvigom, ki mu je uspel lani, potem ko je z ultralahkim Pipistrelovim letalom Virus obkrožil zemeljsko oblo in obenem prispeval k novim raziskavam koncentracije črnega ogljika v zraku.

Matevž Lenarčič je pretekli teden prejel nagrado "svetovni pilot leta", le-to pa bo v petek predstavil na tiskovni konferenci v Portorožu.
Matevž Lenarčič je pretekli teden prejel nagrado “svetovni pilot leta”, le-to pa bo v petek predstavil na tiskovni konferenci v Portorožu. (Thinstock)

Lenarčič bo pristal v Portorožu

Lenarčič se v domovino vrača ta petek, ko bo ob 12. uri priletel na Aerodrom Portorož. Program bo trajal do 14. ure, organizatorji pa obljubljajo presenečenje, “ki bo razveselilo najmanj dve veliki imeni.”

Pridružil se bo tudi Ivo Boscarol

Po pristanku bo Lenarčič, ki je letos preletel severni tečaj, na tiskovni konferenci predstavil prejeto nagrado iz Pariza, obisk pa obljublja tudi Ivo Boscarol, prvo ime ajdovskega podjetja Pipistrel.

Leave a Reply