Matjažu Tanku nagrada za življenjski prispevek

Eden najbolj prepoznavnih TV voditelj v zgodovini slovenskega medijskega prostora Matjaž Tanko, je letošnji dobitnik nagrade za življenjski prispevek k razvoju novinarstva, ki jo letno podeljuje Društvo novinarjev Slovenije (DNS).

V obrazložitvi za podelitev nagrade so v Društvu novinarjev Slovenije kot razlog navrgli, da je Matjaž Tanko na slovenski televiziji zapisan že preko 40 let. Deloval je tako na RTV Sloveniji kot voditelj Dnevnika kot tudi na POP TV-ju v isti vlogi oddaje 24 ur.

Po mnenju DNS je Tanko izjemno razgledan profesionalec in eden redkih novinarskih skrbnikov ter branikov zbornega slovenskega jezika. Sam se je v ganljivem govoru iskreno zahvalil za izkazano čast in za podporo njegove žene ter se ob enem skromno vprašal s čim si je to zaslužil.

Končal je z nagovorom, ki nazorno kaže koliko ljubezni in strasti še čuti do novinarskega poklica: “Novinarji smo se vedno radi družili, zato verjamem, da se bomo dobitniki priznanj še srečali, kjerkoli, tudi v  enem dobrem novinarskem peklu in rekli še kakšno o prekletstvu tega čudovitega poklica.”

Uroš Kotnik
Foto: cosmopolitan.com

Leave a Reply