Med lahko uporabljamo za nego celega telesa

Med je zelo zdrav, priljubljen pa je predvsem v zimskih dneh, ko nam dviguje odpornost in nas preskrbi z dodatno energijo. Toda uporabljamo ga lahko vse leto, predvsem v lepotne namene.

Med je odličen za nego las. Maska iz olivnega olja ter medu bo lase navlažila, jim vrnila sijaj ter preprečila izsuševanje konic. Na laseh jo pustite delovati 20 minut, nato pa sperite z vodo. Med lahko dodate tudi svojemu šamponu med umivanjem las in tako bo poskrbel za lepe ter navlažene konice.

Mešanico medu in olivnega olja lahko nanesete tudi na obraz, še posebno takrat, ko je koža suha. Na obrazu masko pustite delovati 20 minut in jo sperite, koža pa bo gladka in navlažena. Med pa pomaga tudi v boju z aknami. Na mozolj nanesite nekaj medu in ga pustite delovati pol ure, mozolj pa se bo tako hitreje posušil.

Med odpravlja tudi razpoke na ustnicah, zato si jih z njim redno mažite. Nekateri ga dodajajo tudi v kopel, poleg medu pa uporabijo še eterično olje z vonjem sivke, ki v kombinaciji z medom pomirja in neguje. Med pa naj bi pomagal zdraviti tudi bradavice, zato si ga nanje nanesite dvakrat dnevno in kmalu se bo stanje izboljšalo.

1Lučka Bajs
Foto: thehoneyhutch.com

Leave a Reply