Med najboljšimi filmi tudi tisti, v katerem igra naša Katarina Čas

Ameriški filmski inštitut je objavil seznam dvajsetih najboljših filmov in serij, ki so zaznamovali leto 2013. Med njimi se je znašel tudi film, v katerem je zaigrala naša igralka Katarina Čas, Volk z Wall Streeta.

Inštitut vsako leto objavi seznam, filmi in serije pa so zapisani po abecednem vrstnem redu. Razlog tiči v tem, da so vsa dela enako pomembna in kvalitetna ter po besedah izvršnega direktorja Ameriškega filmskega inštituta (AFI) Boba Gazzaela “kulturno in umetniško predstavljajo bero najpomembnejših dosežkov v umetnosti gibljivih slik”

p1330206634
Katarina Čas je zelo uspešna tudi v tujini

Najboljše filme in serije je na enem mestu zbrala priznana žirija filmskih in televizijskih ustvarjalcev, kritikov ter članov sveta AFI. Med filmi, ki so prejeli to prestižno priznanje, pa se je znašel tudi film Volk z Wall Streeta, v katerem je ob Leonardu DiCapriu in Matthewu McConaugheyu zaigrala Katarina Čas.

Film je delo znanega režiserja Martina Scoresesa, Časova pa je v njem igrala manjšo vlogo. Igralka se je pojavila tudi v napovedniku filma, ki si ga je ogledalo že šest milijonov ljudi. K nam bo film prišel 25. decembra, potrebno pa je omeniti tudi to, da filmi, ki se znajdejo na lestvici najboljših po izboru AFI, pogosto dobijo tudi nominacijo za oskarja.

Na seznamu najboljših filmov in serij pa so se znašli tudi: American Hustle, Kapitan Phillips, Fruitvale Station, Gravitacija, Her, Llewyn Davis, Nebraska, Saving Mr. Banks, 12 Years a Slave in Volk z Wall Streeta, Američani, Breaking Bad, Igra prestolov, Dobra žena, Hiša iz kart, Mad Men, Masters of Sex, Orange Is the New Black, Škandal in Veep.

Lučka Bajs
Foto: lifestylenatural.com, movie.douban.com

Leave a Reply