Med počitnicami z otroki na delavnice sestavljanja robotov

V izobraževalnem centru avtenta.iqt v času poletnega oddiha pripravljajo delavnice na tematiko robotike, namenjene osnovnošolskim otrokom.

Cilj je izpeljati 12 delavnic po skupinah 10 otrok. Skupine bodo tudi starostno ločene v dve kategoriji, in sicer na otroke od 3. do 6. razreda in od 7. do 9. razreda.

Osnovnošolski otroci bodo v času poletnih počitnic lahko obiskali robotske delavnice, ki bodo izvedene izobraževalnem centru avtenta.iqt. (foto: carlsbadistan.com)
Osnovnošolski otroci bodo v času poletnih počitnic lahko obiskali robotske delavnice, ki bodo izvedene v izobraževalnem centru avtenta.iqt. (foto: carlsbadistan.com)

V sporočilu za javnost so organizatorji zapisali: “V sproščenem okolju in pod strokovnim vodstvom bomo sestavili robote in jim s pomočjo programske opreme za načrtovanje podali ukaze, jih testirali in spreminjali njihova zaporedja resničnih robotskih vedenj. Na robote bomo namestili senzorje, s pomočjo katerih bomo kontrolirali motorje, ki se odzivajo na svetlobo, barvo, dotik.”

Delavnice, ki jih pripravljajo skupaj z e-hišo, novogoriško hišo poskusov, bodo izvedene v poslovnih prostorih Avtente (Stegne 19). K sodelovanju so med drugim povabili tudi FIRST ® LEGO ® League v Sloveniji in fakulteto za elektrotehniko.

Več o projektu si lahko preberete TUKAJ.

Uroš Kotnik

Leave a Reply