Medgeneracijsko druženje in učenje na brezplačnih delavnicah

V okviru Centra medgeneracijskega učenja Ljubljana je v sredo potekal februarski dan medgeneracijskega učenja, kjer se zvrstilo veliko brezplačnih delavnic, namenjenih tako širjenju znanj med različnimi generacijami kot tudi druženju in ohranjanju dobrih odnosov vseh generacij v družbi.

Dogajanje na Javnem zavodu Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana je popestrila delavnica Pojemo po angleško z upokojenci, kjer so otroci stopili v svet tujih jezikov in spoznavali angleščino. Starejši udeleženci skupaj z mentorico Kristino Milanovski Brumat so mlajši generaciji predstavili otoško državo Anglijo in osnovne besede v angleščini ter z njimi zapeli in zaplesali v angleščini. Veliko navdušenosti je požela tudi delavnica 3D tiska, kjer so nekateri udeleženci prepoznali tudi priložnost, kako uresničiti svoje poslovne ideje in inovativno uporabiti novo pridobljeno znanje.

Medgeneracijsko ucenje1Sledilo je prijetno medgeneracijsko druženje na številnih delavnicah, prilagojenih za najrazličnejše starostne skupine in okuse. Nekateri so se podali v ustvarjale vode in pridno izdelovali vaze iz recikliranih materialov, drugi pa so pod mentorstvom dr. Kaje Antlej svojo kreativnost preizkusili s spoznavanjem 3D tehnologije za kreativno podjetništvo, ki omogoča prenos realnih objektov v 3D računalniške modele. Starejše generacije so lahko pridobile znanje digitalne fotografije, malo mlajši so se seznanjali z demenco ter kako prepoznati njene znake in tako lažje razumeti svoje svojce, ki jih pesti ta bolezen. Spoznavali pa smo tudi moč čustvovanja v medsebojnih odnosih za lažje razumevanje sebe in odnosov v katerih živimo.
Dnevi medgeneracijskega učenja v organizaciji Javnega zavoda Cene Štupar – CILJ in ob partnerstvu z različnimi vladnimi in nevladnimi organizacijami na območju Mestne občine Ljubljana potekajo vsako tretjo sredo v mesecu.
Naslednjič bodo delavnice potekale 18. marca 2015, na Linhartovi 13 v Ljubljani. Vse delavnice so brezplačne. Potrebna je le predhodna prijava, in sicer na aleksandra.janezic@cene-stupar.si, ali pa na telefonski številki 030 313 612.

Leave a Reply