Mednarodno tekmovanje dijakov srednjih gradbenih in geodetskih šol

Šolski center Novo mesto, Srednja gradbena in lesarska šola je bila tudi letos organizatorica mednarodnega tekmovanja dijakov in dijakinj gradbenih in geodetskih šol v delu z računalniškim programom AutoCAD, ki se je odvijalo v petek, 9. 5. 2014.
Mednarodno tekmovanje AutoCAD Slovenija poteka v sklopu tekmovanja CAD Olympics, katerega pobudnik in organizator je šola FG Fontana Rovereto. Finalnega tekmovanja se že šesto leto udeležujeta dve slovenski šoli, in sicer iz Novega mesta in Celja. Ker je letos finale potekalo na Sardiniji, se ga zaradi oddaljenosti naši predstavniki niso udeležili, namesto tega pa so organizirali mednarodno tekmovanje AutoCAD Slovenija 2014 na Srednji gradbeni in lesarski šoli v Novem mestu.Autocad tekmovanje
V konkurenci 28 tekmovalcev in tekmovalk iz dvanajstih slovenskih, hrvaških in italijanskih gradbenih ter geodetskih šol iz Celja, Novega mesta, Karlovca, Zagreba, Splita, Osijeka, Siska, Čakovca, Bedekovčine, Trsta in Rovereta sta Novomeščana Žiga Bogovič in Tim Lukman osvojila 9. in 10. mesto. Prva tri mesta so zasedli dijaki iz Zagreba, Trsta in Čakovca.

Autocad Tim, Ziga
Žiga Bogovič in Tim Lukman.

Ker gre za tekmovanje z mednarodno udeležbo, je bilo nekaj časa namenjenega tudi promociji dolenjske prestolnice. Po tekmovanju so si tako tekmovalci ogledali Novo mesto, tekmovalni dan pa so zaključili na Rudolfovem splavu, kjer je potekala slavnostna razglasitev rezultatov in podelitev nagrad.

Leave a Reply