Mešanica za manj vidne krčne žile

Krčne žile so posledica popuščanja ven v spodnjem delu nog, zaradi česar se kri ne more več nemoteno vračati do srca. So kronična bolezen, ki jo je zelo težko pozdraviti. A ni jih nemogoče ublažiti in preprečiti poslabšanja.

Sestavine, ki jih potrebujete za mešanico:

  • 50 ml lešnikovega ali drugega osnovnega olja
  • 25 ml eteričnega olja ciprese
  • 25 ml eteričnega olja rožne pelargonije

Osnova mešanice je eno osnovno olje – to je lahko lešnikovo, avokadovo, olje divjega kostanja, šentjanževke – , ki mu po želji dodate še eterična olja, ki pospešijo prekrvavitev in krepijo stene žil.

Vsa olja zlijte v temno stekleničko, ki jo posvaljkajte med rokami, da se olja dodobra premešajo. Dvakrat na dan olja nanesite na mesta, kjer imate krčne žile in jih tja vedno vtrite v smeri proti srcu, torej od gležnjev navzgor. Mešanica je primerna tudi za nosečnice.

Lahko pa si jo privoščite kar v nožni kopeli, tako da vanjo kanete deset kapljic olja. 20 – 30 minut uživajte v kopeli in se popolnoma sprostite, po končani kopeli pa si lahko olja še enkrat vmasirate na prizadeta mesta.

Da se boste zjutraj počutili še bolje, spite z nogami v dvignjenem položaju, tako da pod njih položite vzglavnik ali debelejšo odejo. S tem boste preprečili zadrževanje krvi v spodnjem delu nog, saj bo ta odtekala proti srcu.

V Shape EO BottlesI
Eterična olja pospešijo prekrvavitev in krepijo stene žil

Lučka Bajs
Foto: nhrorganicoils.com, summitmedicalgroup.com

 

 

Leave a Reply