Microsoft predstavil mobilnik za države v razvoju

Ameriški tehnološki gigant Microsoft je presenetil z mobilnim telefonom Nokia 130, ki bo s ceno pičlih 19 evrov sprva naprodaj le v državah v razvoju. 

Skromna Nokia 130, namenjena predvsem državam v razvoju, je opremljena z 1,8-palčnim (4,6-centimetrskim) zaslonom, vgrajenim radijskim sprejemnikom FM, možnostjo predvajanja večpredstavnostnih vsebin in režo za pomnilniške kartice microSD.

Baterija ponuja za približno 13 ur pogovorov oziroma do 46 ur predvajanja glasbe, v stanju pripravljenosti pa kar do 36 dni! Mobilni telefon tako kljub nizki maloprodajni ceni nudi podporo za sočasno uporabo dveh telefonskih kartic SIM, in čeprav sploh ne ponuja možnosti povezave s svetovnim spletom, je opremljena s funkcionalnostmi, ki bodo zlahka prepričale nezahtevne uporabnike.

Cenovno ugodni mobilni telefon ponudilo naj bi prodajne police “ugledal” konec septembra. Sprva bo sicer prav zaradi cenovne dostopnosti na voljo le v državah v razvoj, a se zna zgoditi, da se bo v bližnji prihodnosti pojavil tudi v Evropi.

Nokia-130

Uroš Kotnik

foto: mondo.rs

Leave a Reply