Microsoftova NT konferenca s Tino Maze

Svojo udeležbo na največji slovenski tehnološki konferenci, ki je v svojih letih razvoja prerasla v eno najuspešnejših, osrednjih in tradicionalnih slovenskih IT dogodkov, je potrdila tudi najboljša slovenska alpska smučarka.

V Portorožu te dni poteka že dvajseta Microsoftova NT konferenca, ki bo v treh dneh ponudila kopico predavanj s področja informacijske tehnologije.

Na letošnjem dogodku, katerega novost je NTK Poslovno srečanje, ki bo potekalo zadnji dan konference, danes, v sredo, 20. maja, bodo organizatorji skupaj s predstavniki vlade, javnega sektorja in slovenskega gospodarstva iskali opredvsem dgovore na pereča vprašanja o prihodnosti stagnirajočega slovenskega gospodarstva.

Prav tako bo prvič v zgodovini konferenci prisostvovala naša smučarska šampionka Tina Maze oziroma kar celotna ekipa team to aMaze, najmanjše zmagovalno samostojno moštvom v svetovnem pokalu.

Na konferenci se je sicer že predstavilo kar nekaj uspešnih podjetnikov in posameznikov: med drugimi Vesna Vodopivec, direktorica sektorja za upravljanje s kadri na NLB; Marjan Papež, generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje; Jure Bertok, generalni direktor Direktorata za informatiko na Ministrstvu za javno upravo; Mark Pleško, direktor Cosylaba, in Rok Uršič, direktor Instrumentation Technologies.

Tokratni častni gost je bil predsednik vlade dr. Miro Cerar.

nt15Uroš Kotnik
Foto: racunalniske-novice.com

Leave a Reply