Mlada podjetnica leta 2014 je Jana Fleišer

Zavod mladi podjetnik že od leta 2011 izbira nadpovprečno uspešne, prodorne in inovativne mlade podjetnike, ki so lahko zgled vsem slovenskim podjetnikom. Letošnji naziv je komisija podelila Jani Fleišer, ustanoviteljici vrtca Dobra teta, kjer z izkušnjami in ljubeznijo do otrok skrbijo za najmlajše.

»Vzgoja otrok je vzgoja za prihodnost, zato starši močno razmislijo, komu bodo zaupali svojega otroka«, pravi Jana Fleišer. Vrtec Dobra teta je pridobil veliko zaupanja, saj deluje že na štirih lokacijah v Kranju. V vrtcu dajejo poseben poudarek na individualnem razvoju osebnosti in sposobnosti otroka. Skozi igro in z dobrimi medsebojnimi odnosi se trudijo zagotavljati otroku varno in spodbudno okolje, ki omogoča razvoj ustvarjalnosti in osebnosti. »Naša želja je prispevati k večji ozaveščenosti širše javnosti, tako o teoretičnih vidikih kot tudi o dobrih praksah vzgoje otrok,« doda Jana Fleišer.

Mlada podjetnica leta
Jana Fleišer, vrtec Dobra teta – Mlada podjetnica leta 2014
Foto: mladipodjetnik.si

Med letošnje finaliste je komisija Zavoda mladi podjetnik v sestavi dr. Jure Knez, Dewesoft, Matej Golob, 30Lean, Uroš Čimžar, skupina Klaro, Blaž Zupan, Optiprint in Ekonomska fakulteta v Ljubljani, Tomaž Frelih, Hekovnik in Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik uvrstila tudi spletno trgovino Malinca, Chipolo in Hood Burger.

V spletni trgovini Malinca sta združili ljubezen do zdravja in do marketinga Nastja Kramer in Andreja Stopar. V dobrem letu delovanja sta uspeli prodreti tudi na Hrvaški trg, odpreti prvo fizično trgovino in se povezati s proizvajalcem hišnih aparatov. Idej in načrtov za naprej imata še veliko, vse pa so povezane s prodajo zdrave prehrane ter izobraževanjem in osveščanjem ljudi o zdravem načinu življenja.

O pametnem obesku Chipolo, ki nam pomaga najti izgubljene stvari, smo že večkrat pisali. Enostavno ga priključimo na predmet, nato pa s pomočjo brezžične povezave Bluetooth in pametnega telefona povsem enostavno določimo njegovo lokacijo. Obesek se je že lani zelo uspešno predstavil na Kickstarterju, kjer je zbral slabih 300.000 dolarjev. V zadnjih mesecih je ekipa Nollie Apps iz Zagorja postavila proizvodnjo obeska v Sloveniji in razširila prodajno mrežo že na devet držav.

Hood Burger pa Ljubljančani poznajo po okusni hrani in črni prikolici z velikimi rumenimi črkami, ki jo je v slabem letu nadomestil gostinski kontejner, čez nekaj mesecev pa se obeta širitev z novo lokacijo. Til Pleterski in Klemen Ptičak imata ob širitvi ponudbe, tudi za vegetarijance, v načrtu tudi širitev podjetja po modelu franšizinga.

Hood burger
Hood Burger – kakovostna hitra hrana
Foto: mladipodjetnik.si

Letošnja razglasitev je potekala v sklopu tradicionalnega dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! v Tehnološkem parku.

Leave a Reply