Mlade plesalke osvojile svetovno street dance show krono

V Češkem mestu Ústí nad Labem te dni poteka Svetovno prvenstvo v street dance showu in Svetovni pokal v disco dancu, kjer so slovenske ekipe dokazale, da so med najmočnejšimi v obeh kategorijah. Že prvi dan so v kategoriji STREET DANCE SHOW plesalke iz Plesnega mesta dobesedno pometle s konkurenco s točko “Spring cleaning – Spomladansko čiščenje”.

Koreografinja, Maruša Krušič je s svojimi  plesalkami  presenetila že na državnem prvenstvu s prvim mestom kategoriji street formacije in zmago v kategoriji male skupine s točko Gas Gas. Marko Hren in Anita Vihtelič iz Plesnega mesta sta povedala, da nekatera dekleta plešejo z njimi že od tretjega leta dalje, torej že več kot 10 let. Izjemno ponosna sta, da so vse plesalke “zrastle v Plesnem mestu” – lahko bi rekli od prvih plesnih korakov do svetovnih prvakov. Dekleta so z užitkom, a tudi trdo delala za ta in ostale uspehe, zato je bila njihova zmaga kot “krona” na njihovo dolgoletno delo in prava izpolnitev sanj. Seveda ne gre pozabiti, da ima pri street dance showu velik pomen tudi zgodba in kostumografija, ki je Maruši Krušič odlično uspela, medtem ko so rekviziti in scena plod prizadevnih staršev. “V Plesnem mestu vsi dihamo skupaj. Starši otroke spodbujajo in jim pomagajo na plesni poti, tudi s scenografijo. In, kadar je vse na svojem mestu, pridejo tudi odlični rezultati,” pravi Anita Vihtelič.

Plesno mesto1
Zmagovalna točka deklet iz Plesnega mesta: Spring cleaning – Spomladansko čiščenje Foto: Eventphotograph

Dekleta, pravzaprav male damice so svoje srce, pa tudi solze pustile na parketu. Doma so bile oči ponovno solzne, ko jih je pričakala velika skupina navijačev s simboličnim šampanjcem, prigrizkom in obvezno torto. Marko Hren je k vsem dodal le še to, da Plesno mesto beleži najuspešnejšo sezono in da to sploh še ni vse. V Ustiju je še vedno Maruša z otroško formacijo in člansko malo skupino in prav  mogočeje, da nas kakšna lepa uvrstitev še čaka, zagotovo pa obilo veselja in plesa.

Videoposnetek zmagovalne točke si lahko ogledate na You tube (v amaterski kvaliteti).

Leave a Reply