Mladi oblikovalci pozor!

Do junija imate namreč čas, da se izkažete s svežimi oblikovnimi idejami za nakit, ki bi lahko postal del Zlatarne Celje in njenega letošnje kolekcije pomlad/poletje 2016. Pri ustvarjanju predloga kolekcije, naj vam služijo kot navdih sledeči pojmi: surovo, prefinjeno, divje, nomadsko, čisto.

Gre za javni natečaj, na katerem lahko sodelujejo fizične osebe, ki se z oblikovanjem nakita ukvarjajo profesionalno ali amatersko. Kolekcija se po besedah organizatorjev “oblikovno razlikuje od njihovih standardnih kolekcij, ampak je še zmeraj v mejah mogoče tehnične izdelave in namenjena širši populaciji”.

Veter_sanj_1060x450

Sodelujoči morajo s svojim delom prikazati novo oblikovalsko rešitev nakita Lencia z uporabo srebra. Kolekcija lahko vsebuje tudi kamne in mora vsebovati tri kose: ogrlico, prstan, uhane ali en kos po vaši izbiri, ki enega izmed navedenih nadomesti. Celotna zasnova mora biti originalna, avtorska in serijsko izvedljiva. Nakit ne sme biti že del neke druge kolekcije, katera je že na trgu.

Izbrani avtor bo prejel plačilo avtorskega honorarja za izvedeno avtorsko delo, dveh delih: 500€ znesek in 500€ v nakitu (lahko si bo izbral nakit v tej vrednosti). Del izkupička od prodane kolekcije bo šel v dobrodelne namene v Dom Malči Beličeve.

NS

Foto: fd.si

Leave a Reply