Mladi podjetnik leta je Mario Kurtović

Sedemčlanska komisija je včeraj soglasno sklenila, da naziv Mladi podjetnik leta 2016 prejme Mario Kurtović iz Kmetijskega gospodarstva PanOrganic. V finale izbora so se še uvrstili Matija Kovač in Marko Hozjan, Jezikovna akademija (Akademija Int), Mitja Melanšek in Rado Daradan, Mali junaki (Rado Daradan, s.p.), Matej Bešter, Miha Geršič in Jaka Žukovec (Popolna postava d.o.o.) in Miha Fabjan ter Matej Ramuta, SmartNinja (Snit d.o.o.).

mladi podjetnik

Komisijo so prepričale številke in perspektivna panoga. PanOrganic je največji pridelovalec česna in fižola v Sloveniji, gojijo pa tudi ameriške borovnice, jagode goji in od lanskega leta tudi solato Živa. S sodobnim načinom pridelave ne uničujejo narave. “Menim, da je šel naziv Mladi podjetnik leta v prave roke. Svetujem jim, da čim bolje izkoristijo medijsko izpostavljenost. So v takšni panogi, ki jo potrebuje,” je povedal Alen Marić, eden od članov letošnje komisije in lanskoletni prejemnik naziva Mladi podjetnik leta (naziv je prejel skupaj z ženo Anjo).

Komisijo so sestavljali: Lojze Bertoncelj (30Lean), Sandi Boršo (SAOP), Blaž Zupan (Optiprint), Gregor Sakovič (NLB), dr. Jure Knez (Dewesoft), Alen Marić (Woodway) in Borut Borštnik (Zavod mladi podjetnik). Direktor Zavoda mladi podjetnik, ki je tudi organizator izbora je povedal: “Opažamo, da se na izbor Mladi podjetnik leta prijavljajo vse bolj kakovostni kandidati. To se kaže v obliki večjih ekip, večji drznosti in inovativnosti, kar posledično pomeni tudi več prihodkov. Podjetja se hitreje odločijo za širitev na mednarodni trg, kar pomeni, da rastejo hitreje kot pred leti. To je
med drugim tudi posledica dejstev, da se slovensko podjetniško okolje razvija, vse več je tudi uspešnih zgodb, ki nastajajo z vse bogatejšim znanjem podjetniških ekip.”

Leave a Reply