Mladi s peko palačink zbrali 2000 evrov prostovoljnih prispevkov

Na Festivalu palačink, ki je bil na trgu Svobode v Mariboru, so že drugo leto zapored s peko palačink zbirali prostovoljne prispevke. Obiskovalci so imeli možnost izbirati med 20 različnimi nadevi in dvema vrstama palačink, navadnimi in veganskimi.

Člani Rotaract kluba Maribor so po uspešni izvedbi v letu 2015, ko so s peko palačink pogostili več kot 700 ljudi in zbrali 1.200 evrov prostovoljnih prispevkov za štipendiste Fundacije Leona Štuklja, letos ponovno izvedli Festival palačink na katerem so spekli rekordnih 1.000 palačink. 2.000,00 EUR zbranih prostovoljnih prispevkov bodo v polovičnem znesku namenili za štipendiste Fundacije Leona Štuklja, ki podeljuje štipendije nadarjenim dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin, drugo polovico sredstev pa Fundaciji Mima, katere soustanovitelji so člani kluba in katera bo namenjala sredstva za nadarjene mlade športnike iz socialno ogroženih družin.

2.000 evrov zbranih sredstev s pomočjo prostovoljnih donacij in sponzorskih sredstev bo letos namenjenih Fundaciji Leona Štuklja in Fundaciji Mima. Foto: RAC Maribor.
2.000 evrov zbranih sredstev s pomočjo prostovoljnih donacij in sponzorskih sredstev bo letos namenjenih Fundaciji Leona Štuklja in Fundaciji Mima. Foto: RAC Maribor.

Osnovno poslanstvo Festivala palačink je skozi prostovoljno peko palačink članov kluba, približati delovanje Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, ki je v letu 2015 praznovalo že 15. leto delovanja obenem pa obiskovalcem predstaviti lokalne ponudnike domačih, naravnih izdelkov (marmelade, medu, sokov). Letos so se obiskovalcem na stojnicah predstavili Vinogradništvo Mulec in Izletniška kmetija Uranjek z domačimi marmeladami ter Vinogradništvo Kušter z ekološkim jabolčnim sokom Eneco. Ob več kot 20 različnih nadevih so obiskovalci najbolj prisegali na sladke nadeve, Viki kremo in sadne marmelade.

Izvedba Festivala palačink pa ne bi bila tako popolna brez sponzorjev in donatorjev, ki so že drugo leto zapored prispevali vodo, serviete, nadeve, plin, stojnice in vse ostale za izvedbo nepogrešljive pripomočke.

Sonja Kolarič    

Leave a Reply