Moje osebne afirmacije

Vsi bi radi kdaj pa kdaj imeli čarobno palico in čarobne besede, s katerimi bi dobili nekaj, kar si res želimo. A žal ni tako enostavno. Čarobne palice žal ni. Obstajajo pa prave besede! Napisane točno za vas, za točno določeno situacijo ali težavo! V obliki osebnih afirmacij vam jih pomagamo sestaviti in vam jih tudi posnamemo v avdio obliki. Smo prvi, ki smo se jih lotili s takim osebnim in posebnim pristopom.

Zakaj nas pozitivne afirmacije tako navdušujejo?
Z njimi imamo občutek, da se nam bodo izpolnile vse neizpolnjene želje. Vemo, da so vse te trditve globoke resnice, ki smo jih pozabili ali zakopali pod cel kup prepričanj, ki nam pravzaprav ne služijo več, pa so postala del naših korenin. Vemo tudi, da bomo s tem, ko bomo te globoke resnice ponotranjili, postali tisto, kar opazimo pri drugih, pa nam za enkrat ni dosegljivo. Pa je vse to res? Se bo vse to le s ponavljanjem pozitivnih stavkov res zgodilo? Alenka vam bo zaupala nekaj, kar se vam bo na koncu zdelo kot najbolj logičen, a vedno znova spregledan element, ki onemogoča dobre rezultate pri ponavljanju afirmacij.

beyondmind-moja-afirmacija

Ponavljaje afirmacij različnih avtorjev
Če ste že ponavljali afirmacije, gotovo poznate Louise Hay, kraljico pozitivnih afirmacij. Njene knjige so za nekatere kot biblija, h katerim se vrnejo vsakič, ko jim gre v življenju kaj narobe. Ne samo, ko jih kaj zaboli, ampak tudi, ko zaškriplje v odnosih, ko pridejo finančne težave ali kadar ugotovijo, da se ne cenijo dovolj. Vsakič znova ugotovijo kako jih te sugestije dvignejo, navdušijo, napolnijo, a vedno znova po nekaj dneh izgubijo rdečo nit. Zakaj?
Pred kratkim sem na televiziji gledala jutranjo oddajo, kjer so par izbrankam z različnimi strokovnjaki pomagali do celostne spremembe. »Pomagali« so jim tudi s pozitivnimi afirmacijami, ki naj bi jih udeleženke ponavljale, a si žal dolgih trditev tako hitro niso niti dobro zapomnile, kako naj bi jih potem sploh vsadile v svojo podzavest?

Meditacija je zelo pomemben del afirmacij
Preden nadaljujem z elementom, ki je ključ do uspeha, je treba poudariti še en izredno pomemben podatek. Meditacijo. Ponavljanje afirmacije kjerkoli, kadarkoli, le da je ponovljena čim večkrat, vam ne bo prineslo nič drugega, kot resen glavobol. Medtem, ko je naše telo v stresu, napeto, med opravki, možgani pa visoko operativni, v razburkanem beta stanju, se vam še tako vneto ponavljanje ne bo zasidralo v podzavest. Pregrada med zavestjo in podzavestjo je namreč takrat najbolj debela. Vaša podzavest je najbolj dostopna, ko vaš um dela minimalno, ko je vaše telo sproščeno, umirjeno. Na primer, ko zvečer gledate tv. Dokazano je, da se um začne počasi ugašati po 21., 22. uri zvečer, ko se pripravlja na spanec. Namesto, da bi si takrat ponavljali lepe, prijetne, spodbudne besede, gledamo tv in se pogovarjamo o grozotah sveta ter pogrevamo dnevne težave, kar je nekaj najslabšega, kar lahko počnemo.

Meditacija je zelo pomembna, ker nas tudi čez dan spravi v stanje sproščenosti in miru, nas uči discipline in ljubezni do sebe. 15 minut na dan bo dovolj, zato ne iščite izgovorov o pomanjkanju! Torej malce moramo poznati, kako delujeta naše telo in um, da lahko modro izkoristimo čas za meditacijo, v katero vključimo afirmacije.

Zakaj afirmacije ne delujejo pri vas?
Več o prezrtem elementu in načinu dela na : www.beyondmind.si

Leave a Reply