Moška oblačila v ženski garderobi

Nobena novost ni, da si številne ženske sposojajo oblačila in dodatke namenjene moškim. Ta modni trend je prisoten, odkar se je pojavila vloga sodobne ženske, kar je privedlo do razvoja možatih stilov oblačenja za ženske. Marlene Dietrich, Coco Chanel, Amelia Earhart in Kathrine Hepburn so ikone moškega stila. Izžarevajo samozavest, eleganco in hkrati ekstremno ženstvenost! Moška moda pristaja in laska ženskemu telesu in v kombinaciji z ženskimi modnimi kosi lahko pridobimo popolnoma uravnotežen celostni izgled.

12_1 moska moda

Moški stil oblačenja najbolj preprosto nosijo vitke in visoke ženske. Za vse tiste bolj polnih in/ali majhnih postav, pa je malo bolj zapleteno. Velikokrat imamo težavo, ko se nam moška srajca idealno prilega čez prsi pri ramenih pa je popolnoma drugačna zgodba. Kar lahko zelo hitro ustvari zanemarjen videz. Marsikatera ženska manjše postave ima veliko težavo pri nakupovanju na moškem oddelku, saj je večina moških oblačil narejena za visoke postave. Vsekakor lahko kupljena oblačila, ki so vam malo prevelika daste v popravilo šivilji ali krojaču, da vam bodo perfektno pristajala.

12_2 moska moda

Vendar pa se vam takšni izdatki za preproste moške srajce ne izplačajo. Danes, ko je Tom Boy možat trend ponovno v razcvetu, najdete oblačila klasičnih moških krojev tudi v prodajalnah ženske mode. Na voljo so nam suknjiči s skulpturiranimi rameni, suknjiči, klasično krojene hlače, naramnice, klasične fedore, boyfriend kavbojke, vojaški plašči in hlačni kostimi. Najbolj znano oblačilo moškega načina oblačenja je blazer, ki je hkrati ključen kos za ustvarjanje moškega klasičnega stila.

Vsem tem oblačilom pa dodamo kanček ženstvenosti in dekliškosti. Z dodatki čipke, svilenimi trakovi, svetlimi barvami in mehkimi tkaninami smo moško modo prikrojile tudi našim željam in pričakovanjem.

12_3 moska moda

Glavno vodilo pri oblačenju v moško modo je preprosto, da je ne spreminjamo ampak nadgradimo s svojim lastnim stilom. Paziti moramo, da ne dajemo videza, da se preveč trudimo. Ko govorimo o stilu govorimo o izražanju samega sebe. Kar je izredno pomembno v današnjem času, da se ne izgubimo v poplavi oblačil in stilov, ki so si med seboj zelo podobna. Ne bojte se, da bi zaradi moškosti in togosti oblačil izgubile ženstvenost. Moške kroje kombinirajte z oblačili, ki so fluidna in z lepim padcem. Pravilno nošena moška oblačila nas naredijo glamurozne in ženstvene. Jaz osebno, ko iščem tisti pravi izgled, se mnogokrat sprehodim po garderobi svojega partnerja in najdem marsikaj zanimivega zase. Nisem pa ga še vprašala, kako mu je to všeč 😉

Nina Vidmar, modna svetovalka in stilistka,
www.ninavidmar.com, www.ninavidmarblog.com

 

Leave a Reply