Muršak in Kuhn junaka za zmago Olimpije nad Beljakom

Ljubljanski hokejisti Telemach Olimpije so v gosteh pri Beljaku poskrbeli še za drugo zmago nad istim nasprotnikom v pičlih petih dneh. Zmaji so namreč tako doma kot tudi v gosteh od Orlov bili boljši z enakim izidom 3:2.

Najbolj zaslužna za drugi skalp nad avstrijskim Beljakom v petih dneh sta bila Jan Muršak, ki je nasprotnikovo mrežo zatresel dvakrat in vratar Jerry Kuhn, ki je z odličnimi obrambami zaustavil vse napade.

Dva gola Muršaka in napeta končnica

Prva tretjina obračuna se je sicer končala brez zadetkov, nevarnejši pa so bili domači, ki so dvakrat uspeli zadeti okvir vrat. Mreža se je prvič zatresla v 34. minuti, ko je Olimpija z golom Muršaka povedla, uspeh gostov pa je na drugi strani dopolnjeval Kuhn, ki je v prvih dveh tretjinah ubranil kar 34 strelov.

V 44. minuti je sicer domačin Michael Rene Grabner kronal premoč Beljaka in izenačil na ena, a veselje ni trajalo dolgo, saj je za vodstvo Olimpije z 2:1 ponovno poskrbel Muršak.

Usodo Avstrijcev je dve minuti pozneje dokončno zapečatil Kevin De Vergilio, ki so v 57. minuti z golom Benjamina Petrika sicer še znižali zaostanek, a je Olimpijina obramba vendarle vzdržala pritisk vse do zadnjega žvižga. V petek bo Olimpija na krilih novih dveh točk gostovala pri madžarskem Znojmu. Trenutno se “Zmaji” nahajajo na 9. mestu lestvice lige EBEL.

Uroš Kotnik
Foto: dirtydangle.com, sportreport.at

Leave a Reply