Na prireditvi zbrali dobrih sto tisoč evrov za otroke iz Madagaskarja

Civilna družba za pravično Slovenijo je pripravila dobrodelni dogodek z naslovom ‘Peter Opeka je med nami’, na katerem so za malgaške otroke zbrali 107 tisoč evrov.

Prireditev, poimenovana po našemu velikemu misijonarju Pedru Opeki, bodo zaradi (pre)velikega zanimanja – na številko za darovanje je namreč poklicalo okoli 4.300 ljudi – ponovili.

Zbrana sredstva bodo romala v roke (foto: geatv.si)
Zbrana sredstva bodo porabljena za pol milijona obrokov za malgaške šolarje v Opekovem združenju Dobri prijatelji. (foto: geatv.si)

“Sredin božični večer pomeni nov mejnik v slovenski dobrodelnosti, saj smo zbrali za več kot pol milijona obrokov za malgaške šolarje v Opekovem združenju Dobri prijatelji. Teh je več kot 11 tisoč in Peter Opeka se bori, da bi bil vsak od njih, vsak dan, tudi v času počitnic, deležen krožnika riža,” so zapisali v Civilni družbi za pravično Slovenijo.

Opeka se je za zbrane prispevke zahvalil v imenu otrok, ki bodo na ta način deležni nujno potrebne pomoči, in izpostavil, da je Slovenija še enkrat več dokazala, da premore narod z veliko dobrote, kljub temu da kriza ogroža tudi slovenske družine. “Leto 2013 bo tako sklenjeno z najlepšimi dejanji, ki so dejanja dobrote in prijateljstva brez meja! Za tak svet ljubezni in dobrote se je Bog učlovečil v Jezusu in bil rojen v Betlehemu,” je še dodal.

Organizatorji ob tej priložnosti sporočajo, da se bo akcija zbiranja prispevkov nadaljevala v soboto, 28. 12., ob 14.20 na prvem programu Televizije Slovenija, ko bo na sporedu ponovitev prireditve.

Uroš Kotnik

Leave a Reply