Na RIC PLACU prineseš, zamenjaš in odneseš

V Novem Mestu danes, 18. januarja poteka tradicionalni dogodek z nazivom RIC PLAC, kjer obiskovalci prinesejo stvari, ki jih sami več ne potrebujejo, jih zamenjajo z drugimi in poleg nove lastnine odnesejo veliko mero osebne sreče.

“Menjalni bolšji sejem” kot bi lahko poimenovali izviren dogodek RIC PLAC poteka v Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto (RIC), ki zaradi snežnih razmer letos poteka kar v avli zavoda.

Po besedah vodje projekta Anite Jakše, so se za to odločili, ker se zavedajo, da se nahajamo v tistih časih, ko smo čedalje bolj odvisni drug od drugega in ko majhne stvari nekomu drugemu lahko pomenijo velike spremembe. Dogodku simbolno moč prinaša uradni slogan “Prinesi, menjaj, odnesi”. »Prav gotovo ima vsak izmed nas doma stvari, ki so nam v napoto, jih ne uporabljamo oz. jih imamo preveč. Mogoče ravno te stvari nekdo drug potrebuje in jih zna koristno uporabiti,« menijo organizatorji.

V ta namen so v avli zavoda pod enakim sloganom uredili tudi knjižno omaro “Rumeni vseved”, kjer vse lepo vabijo, da knjige, ki vas ne zanimajo več, prinesete in odložite v njihovo knjižno omaro, obenem pa si lahko izberete tudi čtivo po vaši volji.

Uroš Kotnik
Foto: planet-wissen.de

Leave a Reply