Načini uporabe sode bikarbone v kozmetiki

Soda bikarbona je zares vsestranska, saj jo lahko uporabimo za čiščenje kuhinjskih površin, sadja in zelenjave, nekateri pa jo celo uživajo. Tudi v kozmetiki je uporabna, saj naredi kožo in lase mehko ter čisto.

1. Soda bikarbona zmehča kožo, zato je odlična za odstranjevanje odmrle kožice okoli nohtov ali trde kože na stopalih. 2 žlici sode bikarbone zato primešajte v liter tople vode in vanjo namakajte roke in stopala. Nato s krtačko odstranite obnohtno kožico, s strgalom pa odmrlo kožo na stopalih.

Creative hairstyle with smooth long female hair
Lasje bodo z uporabo sode osvobojeni ostankov gelov, lakov za lase

2. Piling za telo je odličen, ker kožo naredi mehko in jo hkrati očisti odmrlih celic. V posodico zato zlijte štiri žlice čistilnega mleka in dve žlici sode bikarbone. Mešanico nato s krožnimi gibi nanesite na telo in sperite s toplo vodo.

4. Poleg pilinga si naredite tudi kopel iz sode bikarbone, ki ji dodajte še katerega izmed vaših eteričnih olj. To bo kožo nadišavilo, soda pa jo bo očistila.

3. Soda bikarbona odlično očisti tudi lasišče, saj odstrani ostanke gelov in lakov za lase. Žličko sode bikarbone zato primešajte šamponu za lase in mešanico enkrat na teden vmasirajte v lasišče in nato sperite.

legs-peeling
Soda bikarbona je primerna tako za piling telesa kot kopel

Lučka Bajs
Foto: superchargedfood.com, girlshowtoimpress.com, mi9.com

Leave a Reply