Nad razpokane ustnice z zobno ščetko

Razpokane ustnice niso le posledice mrzlega in vetrovnega vremena, ampak tudi suhega zraka v prostoru, ki na stane zaradi ogrevanja. Da bodo vaše ustnice privlačne in lepe na pogled, sledite spodaj zapisanim navodilom.

Veliko lahko naredite že s pravilno izbiro šminke. Ne uporabljajte svinčnikov za obrobo ustnic in nanje ne nanašajte debelejših plasti šminke, saj jih to lahko izsuši. Namesto tega na vsako uro ali dve na ustnice nanesite vazelin ali drugo sredstvo za vlaženje ustnic, ki jih bo ščitilo pred vetrom in mrazom.

Lip-Augmentation
Če ustnic ne želite izsušiti, se izogibajte uporabi svinčnika za obrobo

Zelo priporočljivo je vazelin na ustnice nanesti pred spanjem, saj jih bo vlažil tudi ponoči in se boste tako zjutraj zbudili brez razpok. Pri tem pazite, da ne kupite vazelina z okusom mentola, saj ga ustnice ne marajo, ker jih izsuši, enako pa storijo tudi izdelki z vsebnostjo alkohola. Prav tako ustnic ne ližite, saj jim to ne bo pomagalo.

Razpoke na ustnicah bo odpravilo tudi izogibanje začinjeni in močno soljeni hrani, ter prehranjevanje z živili z z visoko vsebnostjo vitamina A. Ta živila so korenje, paradižnik, zelena listnata zelenjava, semena in stročnice. Zelo pomembno pa je tudi pitje vode, ki bo odžejala tako ustnice kot telo.

diy-remedies-chapped-lips-toothbrush
Z zobno ščetko boste ustnice prekrvavili in iz njih odstranili odmrlo kožo

Nekatera živila pa lahko nanesete tudi na ustnice, ki bodo po njihovem nanosu zopet gladke in navlažene. Ta živila so olivno olje, kokosovo olje in karitejevo maslo. Naredite si tudi piling iz soli in medu, ki bo z ustnic odstranil odmrlo kožo in jih naredil mehke ali pa jih zjutraj nežno podrgnite z zobno ščetko, s čimer jih boste še dodatno prekrvavili.

Lučka Bajs
Foto: equallywed.com, theguardian.com, visagecenter.com

Leave a Reply