Nad vneta ušesa z jabolčnim kisom

Vnetja in bolečine v ušesih so lahko posledica umazanije in bakterij v sluhovodu. Tej nadlogi se lahko postavimo po robu z doma izdelanim naravnim antibiotikom.
V ušesu nastaja rumenkasta snov, ušesni vosek, ki ga izločajo žleze v sluhovodu, služi varovanju ušesa pred prahom, umazanijo in bakterijami. Nekateri verjamejo, da ušes ni treba čistiti, če pa že, veliko ljudi uporablja ušesne palčke, ki ušesnega voska v resnici ne očistijo, pač pa ga nekaj porinejo še globlje v sluhovod. S tem se naredi zračni čep, ki poslabša sluh, bakterije ujete vanj, pa so lahko vzrok bolezni. Iz težav v sluhovodu se lahko razvijejo glavoboli, težave s sinusi, bolečine v ušesih, celo vrtoglavica. Tovrstnim težavam povezanim z ušesno higieno in ušesnimi zamaški pa se lahko izognemo na preprost in naraven način.

2015_12_17_slike_url_203810_600x450

Tako lahko ušesni sluhovod občasno očistimo z jabolčnim kisom. To naredimo tako, da zmešamo kapljico čistilnega alkohola s kapljico jabolčnega kisa. V vsako uho je priporočljivo kaniti do 5 ml te mešanice. Če vas uho že boli, bo bolečina v nekaj minutah izginila. Jabolčni kis je naravni antibiotik, blaži vnetja in topi maščobe.

Postopek je potrebno ponoviti vsaj 2-krat na dan. To metodo čiščenja ušes je priporočljivo izvesti vsaj enkrat na leto, četudi nimamo težav z ušesi.
Sonja Kolarič

Leave a Reply