Nadiya Bichkova in Miha Vodičar ponovno svetovna prvaka

Najbolj znan slovenski plesni par je na Kitajskem ubranil naslov svetovnih prvakov, za katerega sta tokrat morala v celem dnevu odplesati kar 40 plesov.

Lansko slavje ukrajinsko slovenske naveze na svetovnem prvenstvu v Litvi (Riga) nikakor ni bilo naključje. To sta Nadiya Bichkova in Miha Vodičar ponovno dokazala predvčerajšnjim na Kitajskem, ko sta sta si že drugo leto zapored priplesala naslov svetovnih prvakov v kombinaciji latinsko-ameriških in standardnih plesov.

“Občutki so neopisljivi, saj je napadati naslov eno, braniti ga pa nekaj povsem drugega. Pritisk, ki sva ga kot tekmovalca izkusila tokrat, ga v svoji 20-letni karieri še nisva. Seveda pa sva bila ob razglasitvi presrečna in zelo ponosna,” sta prve občutke za 24ur.com strnila presrečna Miha in Nadiya. Slednja je med drugim na svojem uradnem facebook profilu zapisala, da drugič ni nič kaj manj čarobno, kot je bilo prvič.

Na tekmovanju v kitajskem Čengduju je sicer nastopilo 32 najboljših plesnih parov na svetu. Poleg slovenskega para, novega starega svetovnega prvaka, pa se je pred glasnim občinstvom predstavila še ena slovenska plesalka, Tara Bohak, ki je s soplesalcem Davidom Odstrcilom (pod češko zastavo), osvojila deseto mesto.

Kakorkoli, Miha in Nadiya Časa sedaj ne nameravata počivati na osvojenih lovorikaj, saj sta se domov vrnila s polno zasedenim urnikom, ki vključuje raznih snemanja, pa tudi denimo nastope v predstavi Prevzetnost in pristranost.

Uroš Kotnik
Foto: siol.net

Leave a Reply