Sanjsko: Nadiya Bychkova in Miha Vodičar do naslova svetovnih prvakov

Izjemna novica prihaja iz latvijske prestolnice Riga, kjer so se plesnemu paru Nadiya Bychkova in Miha Vodičar končno uresničile sanje – osvojila sta naslov svetovnih prvakov v kombinaciji 10 plesov.

Prestižni naslov v tej kategoriji se jima je sicer doslej že dvakrat spretno izmuznil, nazadnje pred letom dni, ko sta na Dunaju postala podprvaka.

A je zdaj zato vse skupaj slajše. Na večer čarovnic si jima je namreč uspelo pokoriti prav vso svetovno konkurenco, in to v najzahtevnejši športni disciplini – kombinaciji. To sestavlja pet standardnih in pet latinskoameriških plesov: valček, tango, dunajski valček, počasni fokstrot in quickstep ter samba, čačača, rumba, paso doble in jive.

“Oba sva izredno vesela, to je bil najin glavni cilj že nekaj let in zdaj, ko nama je končno uspelo, kar težko verjameva in bova za to verjetno potrebovala še kar nekaj časa. Letošnje leto je bilo res težje glede usklajevanja in financ, a bilo je logično, da z Mihom nadaljujeva skupne treninge, saj sicer ne bi bilo napredka. Bilo je težje kot prej, ko sem še živela v Sloveniji, a se je izplačalo,” je fantastičen uspeh pokomentirala Nadiya Bychkova, Ukrajinka, ki že več let neuspešno zaproša za slovensko državljanstvo.

Za konec naj dodamo še, da je kategorija kombinacija tudi sicer paradna disciplina slovenskih športnih plesalcev, saj so pred njima naslove evropskih in svetovnih prvakov osvajali že Andrej Škufca in Katarina Venturini ter Mišo Cigoj in Anastazija Novožilova, v profesionalni kategoriji pa tudi Luca Bussoletti in Tjaša Vulič.

Uroš Kotnik

Leave a Reply