Nadomestite testenine z bučko

Testenine so hiter in dober, čeprav ne najbolj zdrav obrok, ki z določenimi omakami lahko postane prava kalorijska bomba. V času vse bolj intenzivnih priprav na poletje poleg fizične aktivnosti pomaga tudi skrb za zdravo prehrano. V tem duhu lahko namesto določenih živil uporabite bolj zdrave, a zato nič manj okusne nadomestke.

Bučke so zdrav in okusen nadomestek za špagete. Foto: trainelite.com
Bučke so zdrav in okusen nadomestek za špagete. Foto: trainelite.com

Bučko (dovolj bo ena srednje velikosti na osebo) z lupilnikom narežite na čim tanjše rezine, ki jih lahko nato še z nožem narežete na rezance. Prepražite na kančku olja in po želji začinite. Omako pripravite kot ponavadi (ali v duhu zdravega prehranjevanja uporabite »lahko« različico) in z njo prelijte bučko.

Obožujete pire krompir? Pire si lahko pripravite tudi iz manj kalorične zelenjave, na primer cvetače. Kuhano pretlačite, kot bi krompir, in za okus dodajte čajno žličko masla in česna v prahu.

Kljub vsem okusnim in zdravim nadomestkom pa se vam ni treba povsem odreči vašim najljubšim jedem – čeprav ne prepogosto, si jih kdaj pa kdaj z užitkom in brez slabe vesti privoščite.

Martina Drobne

Leave a Reply