Nagrade GZS osmim uspešnim podjetnikom

Gospodarska zbornica Slovenije je pred nekaj dnevi nagradila 8 podjetnikov, ki so se v minulem letu izkazali za najbolj uspešne.

Prejemniki nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Foto: nagrada.gzs.si
Prejemniki nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Foto: nagrada.gzs.si

Letošnja podelitev je bila že 47. povrsti, zgodila pa se je 4. marca. Nagrajenci prihajajo iz sedmih različnih podjetij, ki so jih v preteklem letu vodili z uspehom.

Pri odločanju, kdo bo dobil Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, je pomembnih kar 69 kriterijev, med drugim, koliko podjetnik vlaga v razvoj, ali prevzema odgovornost do družbenega okolja ter kako se prilagaja spremenjenim pogojem poslovanja. Kot najboljši pri vseh teh dejavnikih so se v preteklem letu izkazali Miroslav Brus iz podjetja AGITO d.o.o., Borut Cvetkovič iz podjetja Radgonske gorice Gornja Radgona, d.d., Anton Kisovar iz TEHNOS-a d.o.o. Žalec, Anton Konda in Jože Stupar iz KEKO – OPREME d.o.o. Žužemberk, Martin Novšak iz GEN energije d.o.o., Stojan Petrič iz KOLEKTOR GROUP-a d.o.o. in Tanja Skaza iz PLASTIKE SKAZA d.o.o. Večina nagrajencev je direktorjev, z izjemo Jožeta Stuparja, tehničnega direktorja, in Stojana Petriča, ki je bil do konca lanskega septembra predsednik koncerna, sedaj pa deluje kot predsednik nadzornega odbora in konzorcija lastnikov.

Nagrade GZS so najstarejša in najprestižnejša priznanja za gospodarstvenike in podjetnike v Sloveniji.

Martina Drobne

Leave a Reply