Najbolj uspešne slovenske družbe za leto 2014

Bonitetni hiši i in Dun & Bradstreet sta tradicionalno objavili seznam 50 najbolje ocenjenih slovenskih družb. Na vrhu tudi letos med drugim kraljujejo Akrapovič, Krka in Lisca.

Na seznamu so po abecednem redu Aerodrom Ljubljana, Akrapovič, Bijol, BTS Company, Danfoss Trata, DeweSoft, Difa, Edit, Efaflex Inženiring, Elrad International, Esotech, Fotona, GG Bled, Inotherm, Iskra zaščite, Janus Trade, JUB-H, Julon, Knauf Insulation, Kolektor Group, Količevo karton, Konus Konex, Krka, Lisca, L-Tek, Lumar IG, Magneti Ljubljana, Medex, Metrel, Metronik, Mitol, Noži Ravne, Omco Feniks, Oplast, Pekarna Pečjak, Pipistrel, Plastika Skaza, Podgorje, Predilnica Litija, Roletarstvo Medle, Savatech, Saxonia-Franke, Schenker, Simobil, Siliko, Sogefi Filtration, Starman, Tab, Ups Adria (S) Ekspres in Xlab.

“Doslej je temu sledil izbor treh družb, ki smo jim podelili nagrado rating leta, letos pa se to ne bo zgodilo, ampak smo izbor zaključili z objavo seznama t.i. 50 veličastnih,” so sporočili iz Bonitetne hiše i.

Na njem so se znašle tiste družbe, ki so po višini lastniškega kapitala v najvišjem razredu in ki imajo najugodnejši faktor tveganja, tj. 1.

Za konec naj spomnimo še, da so lani, ko je bil aktualen še sistem nagrajevanje treh najboljših družb, kot zmagovalke z najvišjim ratingom leta izšle družbe Dewesoft, Magneti Ljubljana in Papirnica Vevče.

lisca

Uroš Kotnik
Foto: lisca.com

Leave a Reply