Najbolj varno slovensko mesto leta 2013 je Velenje

Institut za korporativne varnostne študije (ICS) iz Ljubljane je v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti podelil nagrade s področja varnosti za lansko leto.

Nagrade so bile podeljene v šestih kategorijah. Tako je Velenje prejelo nagrado za najbolj varno mesto, Pošta Slovenije pa za najbolj varno podjetje.

“Živimo v kompleksnem dinamičnem okolju, kjer smo zaradi te dinamike delovanja dnevno izpostavljeni nizu groženj in tveganj, ki lahko bistveno vplivajo na uspešnost delovanja naših organizacij,” so ob podelitvi nagrad zapisali v ICS. Dodali so, da procesi prostega pretoka blaga, storitev, financ in delovne sile na en strani prinašajo pogoje za učinkovito poslovanje organizacij, na drugi strani pa skupaj z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo prinašajo varnostne izzive, na katere še nismo našli pravih odgovorov.

Pri tem je bila poudarjena tudi pomembnost nujnosti zavedanja o pomenu celovitih pristopov do obvladovanja tveganj, kar je med drugim presojala tudi komisija za izbor nagrajencev. Ta je izbrala najboljše in najbolj inovativne, ki s svojim zgledom in aktivnostmi na področju zagotavljanja varnosti v svojih sredinah predstavljajo primer dobrih praks in inovativnih rešitev.

Poleg Velenja in Pošte Slovenije so nagrade prejeli še: direktor področja finančne operative Banke Slovenije Brane Bertoncelj za korporativno-varnostnega menedžerja leta 2013, podjetje Reisswolf za inovativno varnostno rešitev za leto 2013, Dragan Trivan za najboljšo knjigo s področja korporativne varnosti z naslovom Korporativna bezbednost in informativna oddaja Odmevi na RTV Slovenija za inovativno medijsko promocijo varnosti.

odmeviUroš Kotnik
Foto: rtvslo.si

Leave a Reply