Najboljša sta »brkati« Flisar in taekwondoistka Rajher

V mariborski dvorani Tabor je potekal 40. izbor Športnika leta 2012, za najboljše športnike in športnice domačega mesta. Naziva najboljših sta si prisvojila smučar prostega sloga Filip Flisar in taekwondoistka Nuša Rajher. 

V ženski konkurenci je Rajherjeva premagala drugo in tretjeuvrščeni tenisačici Polono Hercog in Katarino Srebotnik. Laskav naziv so športnici olimpijske discipline prinesle zmaga na odprtem prvenstvu v Belgiji, drugo mesto na odprtem prvenstvu v Švici in deveto mesto na olimpijskih igrah v Londonu.

V moški konkurenci pa je Filip Flisar z osvojitvijo svetovnega pokala v smučarskem krosu prehitel drugouvrščenega nogometaša NK Maribor Marcosa Tavaresa, tretje mesto je zasedel taekwondoist olimpijskega sloga Ivan Trajković, član kluba Jitae, katerega članica je tudi Rajherjeva.

športnik 2012
Nuša Rajher je mariborska športnica leta.

Poleg izbora najboljših posameznikov, sta Mestna občina Maribor in Športna zveza Maribor nagradili tudi najboljše ekipe, trenerje, perspektivne športnike, športnike invalide in druge zaslužne športne delavce preteklega leta.

Tako si je naziv najboljše moške ekipe priigral aktualni pokalni in državni prvak NK Maribor, priznanje za najboljšega trenerja pa primorski trener štajerske ekipe Darko Milanič. V ženski kategoriji so pobrale nagrado odbojkarice Nove KBM Branik, Kegljaškemu klubu Konstruktor pa je pripadlo priznanje najboljšega med individualnimi športnimi panogami.

Letos so prvič nagrajevali v novi kategoriji, kjer sta si Danica Padežnik iz Medobčinskega društva slepih in slepovidnih Maribor ter Marko Došler iz Medobčinskega društva Sožitje, prislužila priznanja za najboljšo športnico in najboljšega športnika invalida, prva zaradi dosežkov v kegljanju, slednji pa v plavanju.

Najperspektivnejša športnika mesta Maribor pa sta uradno postala jadralec Luka Žan Želko in taekwondoistka Urška Gazvoda.

Matjaž Kljajić
Foto: maribor.si

Leave a Reply