Najučinkovitejša zaščita zaslona telefona do sedaj

Kljub temu, da so sodobni pametni mobilni telefoni izdelani iz materialov, ki so odporni na padce, praske in udarce, njihovi zasloni pa so zaščiteni s trdnim steklom Gorilla Glass, lahko že kapljice vode, nepredvideni padci iz velike višine in podobni pripetljaji še vedno predstavljajo velik problem. Pametni telefoni so za mnoge med nami predragi, da bi jih pustili nezaščitene pred nepredvidljivimi dogodki. Večji kot je zaslon pametnega telefona, več boste zanj odšteli, hkrati pa bo večji zaslon pomenil tudi veliko večje tveganje pri različnih udarcih.

Posebna tekočina ProtectPax obljublja enoletno zaščito zaslona pred padci, praskami, udarci in celo vodo.

Čeprav so zaščitne prevleke za zaslone pametnih telefonov relativno dobra izbira, so te relativno drage, hkrati pa je potrebno kar nekaj spretnosti, da jih pravilno namestimo. Zaradi tega je skupina nemških zanesenjakov pripravila posebno tekočino ProtectPax, ki je namenjena zaščiti zaslona. Gre za tekoče steklo, ki je sestavljeno na osnovi nanodelcev iz titanovega oksida, zaradi majhnih nepravilnosti v steklu zaslona pa se ti vežejo trdno na zaslon in ustvarijo tanko in nevidno zaščitno plast. Nanos zaščitne tekočine je nadvse enostaven, poleg tega pa za optimalno zaščito zadošča že nekaj kapljic.

Tekoče steklo ProtectPax naj bi pametnemu telefonu nudilo zaščito približno eno leto, varovalo pa naj bi pred padci, praskami, udarci in celo vodo. Njegova trdnost naj bi bila vsaj po zagotovilih razvijalcev primerljiva celo s safirom in rubinom. Skupina nemških zanesenjakov je potreben denar za zagon proizvodnje nove zaščite že zbrala na spletnem portalu Indiegogo. “Čarobno” tekočino je mogoče kupiti na spletni povezavi http://bit.ly/2lA5fsX-IndieGoGo-RN, zanjo pa je potrebno odšteti približno 16 evrov. Prvi kupci jo bodo prejeli že aprila letos.

Sonja Kolarič

Leave a Reply