Največji e-športni festival na stari celini tokrat izveden v Sloveniji

Od 6. pa vse do 13. septembra bo v Portorožu potekal dogodek, ki bo združil e-športno aktivnost z obalno zabavo.

Festival Gaming Paradise ali Igričarski raj bo po napovedih sodeč edinstven festival v svetu, ki se od drugih tovrstnih prireditev razlikuje predvsem po kraju prizorišča in na katerem so že na predizboru dosegli 1,6 milijona ogledov.

Pripravlja ga družba Igračarska letovišča (ang. The Gaming Resorts), pri čemer si skupno obeta kar deset tisoč e-športnih navdušencev in navdušenk. Svojo udeležbo so prav tako potrdile že ene najbolj znanih ekip iz sveta profesionalnega e-športa.

T.i. šport 21. stoletja privablja na stotine igralcev in na tisoče njihovih oboževalcev z vsega sveta na večdnevna tekmovanja. Različne ekipe ali posamični igralci se potegujejo za denarne nagrade, ki na največjih turnirjih dosežejo tudi po več kot 17 milijonov ameriških dolarjev, dogodek pa spremlja več kot 100 milijonov gledalcev po vsem svetu.

Globalno dogajanje, povezano z e-športom, je do sedaj sicer šlo precej mimo nas, družba Igričarska letovišča pa obljublja, da bo šport 21. stoletja odslej tudi v Sloveniji precej odmeven.

1-Portoroz-2768-x-1080-e1436983950684

Uroš Kotnik
Foto: natasazorko.si

Leave a Reply