Napitek za zniževanje holesterola

Holesterol je ena izmed tegob današnjega časa in stila življenja. Za vas imamo recept za napitek, ki čisti organizem, zboljšuje cirkulacije, pospešuje metabolizem in znižuje holesterol v krvi.
Slab holesterol, ki je nevaren za naše telo, se nahaja v vsej hrani, ki vsebuje velike količine živalskih maščob: predvsem svinjsko meso in mast, jajčni rumenjak, polnomastno mleko in mlečni izdelki. Dokazano je, da previsoke vrednosti holesterola povečajo tveganje za razvoj srčno – žilnih bolezni. Določena hrana lahko, vsaj do neke meje, zniža vrednosti holesterola in s tem zaščiti vaše srce.

_20120805_P8052132
Peteršilj se je izkazal za odlično sredstvo, ki pomaga izločati strupene snovi iz našega organizma in spodbuja cirkulacijo. Če peteršilju dodamo še limono, vodo, sodo bikarbono in grenivko, pa dobimo čudežen napitek, ki pomaga pri zniževanju holesterola v krvi in pomaga celo izgubiti kak kilogram, saj spodbuja metabolizem.
Za napitek potrebujemo 1,5 litra vode, 3 šope peteršilja, kilogram limon, sodo bikarbono in eno grenivko.
Lupine limon dobro natremo s sodo bikarbono in tako iz nje odstranimo vse nečistoče. Vodo prekuhamo in pustimo, da se ohladi. Limone narežemo na rezine, peteršilj fino nasekljamo in dodamo hladno vodo. V mešanico iztisnemo sok grenivke. Pokrijemo in pustimo v hladilniku stati en dan. Na koncu vse zmiksamo v blenderju in prelijemo v steklen vrč ali steklenico. Če vsak dan spijemo 100 ml tega napitke in bomo hitro opazili pozitivne učinke in boljše počutje.
Sonja Kolarič

Leave a Reply