Naravna maska za lepše in bolj zdrave zobe

Če imate težave z zobno gnilobo, je lahko to posledica prevelikega vnosa sladkarij ali pojava, ki mu pravimo bakterijski plak. Gre za mehke zobne obloge, ki so mešanica bakterij, mrtvih celic in ostankov hrane, nastanejo pa zaradi pomanjkanja ustne higiene ali prevelikega vnosa živil z vsebnostjo sladkorja.

S preprosto naravno masko za lepše in bolj zdrave zobe lahko proces zobne gnilobe ustavite s pomočjo maske za zobe, ki bo zobe zdravila in jih hkrati pobelila.

Sestavine:

¼ čajne žličke kokosovega olja

¼ čajne žličke kurkume

2 kapljici olja klinčkov ali poprove mete

ščepec soli

Priprava:

Vse sestavine zmešajte skupaj. Dobljeno mešanico nanesite na zobno ščetko in si nežno umijte zobe. Pustite delovati 5 minut in nato postopek ponovite še enkrat ter sperite zobe z mlačno vodo.

Foto: Profilmedia
Foto: Profilmedia

Kako deluje naravna maska za lepše in bolj zdrave zobe?

V ayurvedi, to je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije, se kurkuma pogosto uporablja za lajšanje bolečin. Raziskave kažejo, da ima čudežna začimba rumene barve antiglivične, antibakterijske in adstringentne lastnosti (krepi dlesni in ščiti zobe pred izpadanjem).

Sol lahko zmanjša vnetje, lajša bolečine in preprečuje rast bakterij v ustih.

Klinčki so ena od najpomembnejših sestavin, ko govorimo o zdravljenju kakršnihkoli zobozdravstvenih stanj. Delujejo protivnetno, antibakterijsko in so analgetik. Pomagajo blažiti bolečino in preprečujejo nastajanje lukenj v zobeh.

Raziskovalci poročajo, da je kokosovo olje edino olje, ki preprečuje nastajanje zobne gnilobe in posledično zobne sklenine.

Zavedati se je potrebno, da morate za 100% delovanje zobne maske v svoj življenjski slog vpeljati še nekaj preostalih sprememb.

  • Povečati boste morali vnos živil, ki vsebujejo vitamin K2 in vitamin D, kot so ghee, smetana, piščanec in polnomastni mlečni izdelki.
  • Zobe boste morali premazati s kokosovim oljem 3-krat na teden.
  • Izogibati se boste morali belemu sladkorju.
  • In znitkati zobe vsak večer pred spanjem.

Sonja Kolarič

Leave a Reply